Središnja medicinska knjižnica

.
 Medicinski online servisi .

Government Science Portal
- portal sadržava linkove na preko 1000 web izvora s informacijama proizišlim iz istraživanja koje financira američka vlada

Medical Matrix - servis medicinskih informacija (informacije o bolestima, informacije o literaturi, informacije  o edukaciji-CME...). Pristup servisu se naplaćuje.


HON- servis medicinskih informacija koji uključuje informacije o bolestima,  najnovije informacije iz svijeta medicine, bazu podataka o rijetkim bolestima(HON dossier/ Rare Diseases), bazu (HON media) koja sadrži 3000 slika vezanih uz 1700 medicinskih tema. Pristup servisu je besplatan.


Intute: Health and Life Sciences

MedMark - servis koji sadrži informacije o pojedinim granama medicine (poredane abecednim slijedom). Pristup servisu je besplatan.


Medscape - servis koji sadrži medicinske informacije, s posebnim naglaskom na informacije namijenjene liječnicima-praktičarima.  Putem e-mail-a tjedno obavještava korisnike o najnovijim informacijama iz njihovog kruga interesa. Nadalje uključuje informacije o kongresima, informacije o edukaciji-CME. Pristup servisu je besplatan, ali zahtjeva prethodnu registraciju korisnika.


Hardin MD (Hardin Meta Directory)


MedlinePlus


Google Health Co-op


 

Specijalizirani medicinski 
pretraživači (search engine):